| Ingrediënten |
|
 |
 |
Voor 2 tot 4 personen: |
| - |
Fles “sweet chilisaus
|
| - |
zwarte peperkorrels |
| - |
varkenshaasjes |
| - |
champignons |
| - |
uien |
| - |
knoflook |
| - |
rode paprika |
| - |
peterselie en/of selderie |
| - |
creme fraiche |
| - |
scheutje ketjap |
|
|
| Bereiding |
| Varkenshaasjes (een halve tot één p.p.) in plakjes of blokjes snijden, zout en peper erover en bakken in boter of olie. |
| Uien in ringen snijden en eerst apart bakken, champignons halveren, reepjes paprika erbij doen en meebakken. |
| Alles bij elkaar in de pan en een paar flinke scheuten sweet chilisaus toevoegen, tot het geheel een mooie prut is. |
Knoflook persen, peterselie, selderij (eventueel een klein handje peperkorrels) erbij.
Scheutje ketjap en een paar flinke eetlepels crème-freche. |
| Even laten pruttelen. |
| Serveren met gekookte aardappelen of rijst en ook iedere gewenste groente past hierbij. |
Tip van de kok: Je kunt de groenten ook door het gerecht scheppen en mee kookbakken. Bijvoorbeeld haricot-verts of gebroken sperziebonen.
Smakelijk eten. |