| Ingrediënten |
.jpg) |
| Voor 2 tot 4 personen: |
| - |
500 gr runderlappen in reepjes gesneden
|
| - |
5 eetlepels plantaardige olie |
| - |
2 middelgrote uien |
| - |
2 tenen knoflook, uitgeperst |
| - |
2-3 chilipepers, ontpit en gesnipperd |
| - |
1 bakje Boemboe voor Smoor vlees
(of Boemboe voor Rendang Vlees) |
| - |
1 bakje Boemboe voor Sajoer boontjes {in de supermarkt verkrijgbaar bij Conimex producten} |
| - |
500 gram sperziebonen |
| - |
2 eetlepels olie |
| - |
rijst |
| - |
gesneden ham |
|
|
| Bereiding |
Bak de reepjes rundvlees iets bruin in de hete olie, neem het vlees uit de pan en houd warm.
Bak in de rest van de olie ui, chilipeper en knoflook tot de ui goudbruin is (voorzichtig; niet aanbranden).
|
Voeg de inhoud van het bakje Boemboe toe en schenk er 200/ 250 ml water bij.
Stoof 60–90 minuten tot het vlees gaar is, indien nodig water toevoegen. |
 |
Kook verse sperziebonen 3 minuten voor.
Roerbak ze vervolgens in 2 eetlepels olie. |
Voeg 200 ml water en de boemboe toe en meng het geheel goed door.
Laat ca. 3 minuten doorkoken. |
| Kook of stoof de rijst en roer er reepjes ham door heen. |
|
|
NB: Je kunt natuurlijk ook i.p.v. allerlei Indische kruiden gebruiken, maar de reeds bereide bakjes Boemboe maken het zo gemakkelijk en zijn trefzeker Indisch van smaak.
Dit was een tip van mijn Indische vriendin en ik mocht dit geheim aan niemand verklappen. |
|
|