| Ingrediënten |
 |
Voor 2 tot 4 personen: |
| - |
4 à 8 dunne biefstukjes à 100 gram
|
| - |
Vers gemalen zwarte peper en wat zout |
| - |
4 eetlepels boter, kookmargarine of olijfolie. |
| - |
6 eetlepels sherry |
| - |
3 eetlepels cognac |
| - |
1 eetlepel fijngehakte bieslook |
| - |
1 eetlepel fijngehakte bosui |
|
|
| Bereiding |
1. Sla de biefstukjes zo plat mogelijk en bestrooi ze aan beide zijden met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
|
| 2. Laat de helft van de boter in een flinke koekenpan goed het worden en schroei hierin telkens 2 à 3 biefstukjes dicht. Niet langer dan 45 seconden aan elke kant. Leg na het bakken alle stukjes vlees in de pan en haal deze van het vuur. |
| 3. Voeg de sherry en cognac erbij en zet de pan terug op het vuur. Houd er een lucifer bij (schakel eerst uw afzuigkap uit!!) Haal na het doven van de vlammen de biefstukjes uit de pan en houd ze op een schaal warm. |
| 4. Breng het braadvocht weer aan de kook en laat het enigszins inkoken. Voeg het restant van de boter, de stukjes bieslook en bosui erbij en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen. |
| 5. Overgiet de biefstukjes met de saus en dien ze meteen op. |
|
| N.b. Tegenwoordig gebruik ik zelf steeds meer vloeibare margarine om te koken, bakken braden; het is niet zo vet als boter of olijfolie en het is gezonder. |