Startpagina
Voorgerecht
Spectaculair voorgerechtje
Haring in zure roomsaus
Hoofdgerecht
Biefstuk met cognac
Indisch stoofvlees met Sajoerboontjes
Varkenshaasje in Chilisaus
Italiaans buffet
Chili Con Carne
Kalkoen met whisky
Soep
Kippensoep
Komkommersalade
Tips
 
Chili Con Carne
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen:
- 450 gr rundergehakt
- 500 ml sterke runderbouillon
- 3 groene of rode pepers, klein gesneden
- 1 pot bruine bonen
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 2 fijn geperste teentjes knoflook
- 250 gr tomatenpuree of klein gesneden verse tomaten
- 1 theelepel oregano
- 3 theelepels paprikapoeder
- Vers gemalen peper en wat zout.

Bereiding

Bak de uien goudbruin en houd ze even apart.
Bak de gehakt rul uit, bak de pepers even mee en blus af met een deel van de bouillon.
Voeg de uien bij het gehakt in de pan, met knoflook, de rest van de ingrediënten ( behalve de bruine bonen)en kruiden.
Laat het geheel een uur sudderen onder af en toe roeren en wat toevoegen van de bouillon.
Op het laatst de bruine bonen meekoken (deze niet te lang, anders gaan ze stuk).

1. Tip: Je kunt in plaats van gehakt ook rundvlees stoven, maar dan duurt het wel wat langer.
2. Als je nou geen pepers van Linda hebt gekregen is Chilipoeder ook erg lekker.
3. Verse rode pepers zijn ook prima te gebruiken.

Smakelijk, Marie-Thérèse.