| |
| Kip met Boursin en Champignonsoep |
|
| |
| Duur |
| - |
15 minuten voorbereiden |
| - |
15 minuten in de pan |
|
|
|
| |
|
|
| |
| Ingrediënten |
Voor ongeveer 6 porties
2 á 3 dagen te serveren, mits in koelkast bewaard
|
| - |
500 gram kip |
| - |
1 bakje champignons |
| - |
1 blik champignonsoep |
| - |
1 pakje boursin |
| - |
1 ui |
| - |
1 pak rijst |
| - |
3 tenen knoflook |
| - |
groenten |
| - |
olie |
| - |
zout en peper |
|
|
|
| |
|
| |
| Benodigdheden |
| - |
diepe koekenpan |
| - |
pannetje voor de rijst |
| - |
pannetje voor de groenten |
| - |
spatel |
| - |
blikopener |
|
|
| |
|
| |
| Bereiding |
| Breng de rijst aan de kook. Kook zachtjes door en roer af en toe. Proef af en toe een rijstkorrel of het al klaar is. |
| Snij de kip in blokjes. Doe er zout en peper op. Zet de diepe pan aan, verhit er olie in. Braad de kipblokjes |
Snij ondertussen de chapginons, ui, knoflook en groenten |
| breng de groenten aan de kook, en gooi de champgnons en ui bij de kip in de pan. Pers de knoflook uit en doe bij de kip. |
| Als de kip gaar is, champignonsoep en boursin erbij. Doe nog wat zout en peper in de pan erbij. |
| af en toe roeren. |
| eet smakelijk! |
|
|