Benodigde tijd: 25 minuten.
- Rijst koken
Kook 250 gram jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 10 minuten). Haal de rijst daarna van het vuur. Giet het water af en laat de rijst dan nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
- Rode peper en knoflook snijden
Tegelijk met het koken van de rijst, kan je al beginnen met het maken van de curry. Eerst snij je 1 rode peper in kleine stukjes, je hoeft de zaadjes niet te verwijderen. Snij ook 2 teentjes knoflook in kleine stukjes. Zet de knoflook en de peper samen apart.
- Nasi-groenten bakken
Zet een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is 400 gram gesneden nasi-groenten toe en bak het geheel vijf minuten.
- Knoflook en rode peper bakken
Daarna doe je de knoflook en de rode peper erbij. Bak die één minuut mee.
- Curry pasta, gemberpoeder en sambal toevoegen
Voeg dan 3 eetlepels rode curry pasta, 2 theelepels gemberpoeder en 1 theelepel sambal toe en bak het geheel nog twee minuten.
- Kokosmelk erbij
Voeg dan 400 milliliter kokosmelk toe. Roer het geheel even door elkaar en breng het weer aan de kook. Laat de curry dan nog tien minuten zachtjes koken. Roer de curry af en toe door.
- Op smaak maken
Haal dan de pan van het vuur. Breng de curry tot slot op smaak met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en wat zout.
- Serveren met cashewnoten
Maak de rijst vlak voor het serveren nog even los met een vork. Verdeel de rijst en de curry over kommetjes of diepe borden en verdeel er dan 100 gram cashewnoten overheen.